Medlem af en a-kasse – dine fordele og ulemper

Går du og overvejer at melde dig ind i en a-kasse? Måske er du lige blevet færdiguddannet, eller også har du bare ikke fået meldt dig ind endnu? Uanset din situation, så er det altid en god ting at kende til både fordele og ulemper ved at være medlem af en a-kasse. I denne artikel kan du blive klogere på netop det. Vi håber, at du vil læse med. Artikel lavet i samarbejde med akasse-billig.dk hvor du kan sammenligne akasser. Klik her for at se mere.

Fordele ved medlemskab i en a-kasse

Nedenfor kommer vi ind på de fordele, der er ved at være med i en a-kasse.

Du er sikret, hvis du mister dit job

Den helt store fordel ved medlemskab i en a-kasse er, at du kan få dagpenge, hvis du bliver ledig. Det kan ske for alle. Ja, faktisk sker det for størstedelen af alle en eller flere gange i et arbejdsliv. Derfor er det en fantastisk sikkerhed at have, hvis man er så uheldig at miste jobbet. For at kunne modtage dagpenge kræver det, at du har været medlem i et minimum et år og har opnået cirka 2000 arbejders på denne tid. Ellers er du ikke berettiget. Bemærk at der er forskellige regler for fuldtids- og deltidsarbejde.

Karriererådgivning

Hvis du ønsker rådgivning omkring, hvor din karriere skal udvikle sig hen, så kan du modtage sparring og rådgivning i din a-kasse. Det samme gælder, hvis du bliver ledig. Her vil du nemlig kunne få hjælp til jobansøgninger, samtaler og ikke mindst, hvordan man udarbejder et godt CV. Ud over karriererådgivning så kan en a-kasse også ofte byde på andre ting – for eksempel foredrag og webinarer med interessante personer.

Ulemperne ved medlemskab i en a-kasse

Som du kan se, er der ikke mange ulemper ved medlemskab i en a-kasse.

Det koster penge – men de er hurtigt tjent hjem ved ledighed

Den eneste lille ulempe der er ved at være medlem af en a-kasse er, at det koster penge. De billige a-kasser har en pris på omkring de 450 kroner, mens nogle a-kasser ligger oppe i en 600-700 kroner for et medlemskab. Hvad mange ikke umiddelbart ved er, at du kan trække noget af dit kontingent fra i SKAT. Hvis du betaler 100 kroner, så kan du trække de 33 kroner fra. Dermed bliver det altså endnu billigere for dig. Dog skal du ikke gå mange måneder som ledig, før du har betalt dit kontingent hjem. Har du været medlem i et år og bliver ledig, har du allerede tjent medlemsskabet hjem og mere til.

Som du kan læse, så er der altså langt flest fordele ved medlemskab i en a-kasse. Det er da også derfor, at mange danskere vælger at være medlem af en a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.